Oldal: 11 / 11 ElsőElső ... 7891011
Eredmény: 101 - 109 (109) összesen

Téma: Fix-szárnyú repülőgép vezérlők jellemzői, trükkök a használatához (nem multikopter!!)

  1. #101
    Moderátor csomy logója
    Csatlakozott
    12-02-08
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.311
    Használja valaki a C4S robotot 6 celláról? Nem vagyok benne biztos, hogy kompatibilis.

  2. #102
    Senior Member
    Csatlakozott
    15-01-25
    Hozzászólás
    352
    Idézet csomy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Használja valaki a C4S robotot 6 celláról? Nem vagyok benne biztos, hogy kompatibilis.

    Képes 6s akku mellett is működni, de néhány dolgot figyelembe kell venni, nem lehet úgy bekötni, mint egy 3s akkut. Hibás bekötés esetén a C4S tönkremegy, túlfeszültséget kap és kipukkadhat, leéghet benne egy elkó.

    A C4S a saját tápfeszültségét a szervó sín 5V-jából veszi, így a saját tápellátása szempontjából mindegy hány cella van.

    Van viszont benne egy a video adó és a kamera tápellátására szolgáló szűrő. Ez csak 2s vagy 3s akkuval működik, nagyobb feszültséget nem szabad rákapcsolni, mert a szűrő elkó csak 16V-os. Ez azt jelenti, hogy a "video power" jumpert nem szabad bedugni, mert ez az, ami a táp szűrőre rákapcsolja az akku feszültségét.
    Mérni így, a jumper nélkül is tudja az akku feszültségét.

    A video Tx és a kamera tápfeszültség ellátását ez esetben külön meg kell oldani. Ha a szervók 5V-ja elég nekik, akkor a megfelelő jumperekkel ezt be lehet állítani. Ha nem, akkor külön meg kell oldani a tápfeszültség ellátásukat.
    Utoljára módosítva: mmormota által : 2018-10-10 23:59

  3. #103
    Moderátor csomy logója
    Csatlakozott
    12-02-08
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.311
    Hazudnék ha azt mondanám, pontosan értem.
    Értem, hogy valami nem bírja benne a nagy feszültséget.
    6S rendszer akkut és egy külön 3S videó akkut szeretnék használni, ami jelenleg a roboton keresztül van bekötve a használati szerint. Mit kell tennem ebben az esetben?

    Köszi a választ.
    Utoljára módosítva: csomy által : 2018-10-11 08:39

  4. #104
    Senior Member Vírus logója
    Csatlakozott
    04-12-14
    Hely
    Budapest XV
    Telefon
    0620 5406464
    Hozzászólás
    2.125
    Már rég volt a kezemben ilyen robot, de ha jól értelmezem: A roboton levő "videó power" jumpert le kell szedni, így a videórendszer nem a roboton keresztül kapja a betápot, hanem egy 12v becen vagy külön akkuról..

  5. #105
    Senior Member distvan52 logója
    Csatlakozott
    09-11-24
    Telefon
    06706030193
    Hozzászólás
    562
    És a feszültségmérés azért mehet bele?

  6. #106
    Senior Member Vírus logója
    Csatlakozott
    04-12-14
    Hely
    Budapest XV
    Telefon
    0620 5406464
    Hozzászólás
    2.125
    Igen.. a leírtakat értelmezve tudja a 6 cellát, csak a videó része nem az elko miatt.. elko = "Elektrolit kondenzátor"

  7. #107
    Senior Member
    Csatlakozott
    15-01-25
    Hozzászólás
    352
    Idézet Vírus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Már rég volt a kezemben ilyen robot, de ha jól értelmezem: A roboton levő "videó power" jumpert le kell szedni, így a videórendszer nem a roboton keresztül kapja a betápot, hanem egy 12v becen vagy külön akkuról..
    Pontosan.

  8. #108
    Senior Member
    Csatlakozott
    15-01-25
    Hozzászólás
    352
    Idézet Vírus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Igen.. a leírtakat értelmezve tudja a 6 cellát, csak a videó része nem az elko miatt.. elko = "Elektrolit kondenzátor"
    Pontosabban, a C4S működésének lényegében semmi köze a 6 cellához. Ha a "video power" jumper nincs bedugva, akkor az egyetlen dolog ami a a C4S-en belül 6 cellás akku + vezetékére csatlakozik, egy ellenállás osztó a feszültségméréshez. Vagyis a C4S egyszerűen méri a feszültségét és a föld ágban az áramát, de semmi egyébre nem használja a 6s akkut.
    A C4S működéséhez szükséges tápfeszültséget a szervók 5V-jából veszi. Ezt az 5V-ot általában egy BEC állítja elő, amely rendszerint a motor esc-pel van egybeépítve.

    Ha van egy külön 3 cellás akku a video rész számára, akkor azt be lehet kötni a "video power" Gnd (-) és középső lábra (+), és a többi jumperrel a szokásos módon beállítani a kamera és az adó tápfeszültségét.
    Utoljára módosítva: mmormota által : 2018-10-11 22:51

  9. #109
    Moderátor csomy logója
    Csatlakozott
    12-02-08
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.311
    Részemről köszönöm a válaszokat. Boldogan megyek 6cellat tesztelni.

Oldal: 11 / 11 ElsőElső ... 7891011

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code : engedélyezve
  • Pofik engedélyezve
  • Az [IMG] kód engedélyezve
  • [VIDEO] code is engedélyezve
  • A HTML kód kikapcsolva