Oldal: 2 / 6 ElsőElső 123456 UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (57) összesen

Téma: Eagle Tree Vektor Flight Controller + OSD

  1. #11
    Senior Member
    Csatlakozott
    09-10-20
    Hely
    Kiskunhalas
    Telefon
    302077735
    Hozzászólás
    442
    Idézet csp eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Érdekes, hogy az OSD közepén a repcsi ikon áll és a házikó mozog körülötte. :-)
    Beállítás kérdése...

  2. #12
    Senior Member pumuklis logója
    Csatlakozott
    07-12-16
    Hely
    Mosonmagyaróvár
    Hozzászólás
    2.090
    De használok hozzá.
    Kettő sebesség van az OSD-n az egyik a pitot, a másik a GPS.
    firstar pitot.jpg
    Firstar 1600 Fpv, Tiny Whoop, Walkera Katica.

  3. #13
    Senior Member
    Csatlakozott
    09-10-20
    Hely
    Kiskunhalas
    Telefon
    302077735
    Hozzászólás
    442
    Bocs, akkor gondolom szélcsendben mehettél mert nagyon együtt mutatott a két sebesség...
    Viszont akkor a video link 5.8ghz ha nem tévedek...?

  4. #14
    Senior Member
    Csatlakozott
    09-10-20
    Hely
    Kiskunhalas
    Telefon
    302077735
    Hozzászólás
    442
    Most nézem hogy jobb alul van az airspeed kijelzés, bocs...

  5. #15
    Senior Member pumuklis logója
    Csatlakozott
    07-12-16
    Hely
    Mosonmagyaróvár
    Hozzászólás
    2.090
    Idézet voodoo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Bocs, akkor gondolom szélcsendben mehettél mert nagyon együtt mutatott a két sebesség...
    Viszont akkor a video link 5.8ghz ha nem tévedek...?
    1-1,5 m/s volt a szél.
    Igen. 5.8 ghz a videó rendszer.
    Viszont Robot nélkül, és 2D no-hold-ba szépen megy vízszintesen a gép.
    3D-ben viszont egy kicsit leadja az orrát. Az mitől lehet?
    Firstar 1600 Fpv, Tiny Whoop, Walkera Katica.

  6. #16
    Senior Member feket663 logója
    Csatlakozott
    10-08-08
    Hely
    Csenger
    Hozzászólás
    3.138
    Idézet voodoo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Pitot csövet nem használsz hozzá?
    Én még nem repültem be mert vmiért az 1.2-es videoadó meghülyíti a légsebesség mérést, fals értékeket ad asztali tesztnél is. Cseréltem a vtxet 1500mw ról 400-ra de ugyanaz az eredmény.
    Most árnyékolt (és minél rövidebb) bus kábellel próbálkozom remélem megoldja...
    Általában csak állóhelyzetben zavarja meg az 1,3 GHz a pitot csövet, menet közben már nincs vele gond. Legalábbis Ardupilotnál nekem így volt..

  7. #17
    Senior Member
    Csatlakozott
    09-10-20
    Hely
    Kiskunhalas
    Telefon
    302077735
    Hozzászólás
    442
    Idézet pumuklis eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    1-1,5 m/s volt a szél.
    Igen. 5.8 ghz a videó rendszer.
    Viszont Robot nélkül, és 2D no-hold-ba szépen megy vízszintesen a gép.
    3D-ben viszont egy kicsit leadja az orrát. Az mitől lehet?
    2d no hold ban csak abban a pozícióban tartja a gépet amit a programban beállítottál szintben repülés pozíciónak, tehát az acc. szenzor alapján repül, nyilván jó lett a beállítás ezért repül vízszintesen...
    3d ben viszont a gyro alapján tart állásszöget, amikor elengeded a botokat, azt az állásszöget tartja meg, valszeg ez nem pont vízszintes, esetleg vmelyik gain vagy pid nem elég neki
    Természetesen ez csak tipp...

  8. #18
    Senior Member
    Csatlakozott
    09-10-20
    Hely
    Kiskunhalas
    Telefon
    302077735
    Hozzászólás
    442
    Idézet feket663 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Általában csak állóhelyzetben zavarja meg az 1,3 GHz a pitot csövet, menet közben már nincs vele gond. Legalábbis Ardupilotnál nekem így volt..
    És mitől lehet szted?
    Nálam asztalon a vtx antenna távolságától és pozíciójától függően beáll egy adott sebességre az airspeed kijelzés, akár 50kmh-ra is.
    Ami érdekes hogy ezen a bus-on van a gps is, és azt egyáltalán nem zavarja csak a pitot egységet. Arra jutottam hogy a bus vezetéken összeszedett zaj okoz a pitot egységben hamis mérést és ezt küldi be a vektornak.
    Szintén érdekes hogy sehol nem olvasok konkrétan erről a hibáról, rcg-n se, bár találtam pár helyen utalást arra hogy az i2c protokol nagyon érzékeny az rf zajra...

  9. #19
    Senior Member Vírus logója
    Csatlakozott
    04-12-14
    Hely
    Budapest XV
    Telefon
    0620 5406464
    Hozzászólás
    2.132
    Ha közel van a 433 mhz adód az okozhat ilyet..

  10. #20
    Senior Member
    Csatlakozott
    09-10-20
    Hely
    Kiskunhalas
    Telefon
    302077735
    Hozzászólás
    442
    Idézet Vírus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha közel van a 433 mhz adód az okozhat ilyet..
    1.3ghz vtx okozza, 433 mhz adót kikapcsolva is csinálja, ha kikapcsolom a video adót vagy kézzel leárnyékolom az antennát akkor visszaáll nullára...

Oldal: 2 / 6 ElsőElső 123456 UtolsóUtolsó

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code : engedélyezve
  • Pofik engedélyezve
  • Az [IMG] kód engedélyezve
  • [VIDEO] code is engedélyezve
  • A HTML kód kikapcsolva