Oldal: 3 / 6 ElsőElső 123456 UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (57) összesen

Téma: Eagle Tree Vektor Flight Controller + OSD

  1. #21
    Senior Member feket663 logója
    Csatlakozott
    10-08-08
    Hely
    Csenger
    Hozzászólás
    3.138
    A konkrét okot nem tudom, de nekem anno Seszi barátom azt mondta, hogy magában a pitot csőben okoz valamilyen gerjedést az 1,3 GHz. Sajnos ilyen szinten nem értek a fizikához, így elfogadtam ezt az érvelést. Nem is volt vele gond repülés során.

  2. #22
    Senior Member
    Csatlakozott
    09-10-20
    Hely
    Kiskunhalas
    Telefon
    302077735
    Hozzászólás
    442
    Az első ötleteim egyike volt, de a csövet levéve is csinálja, úgyhogy sajnos nem ez a baj...

  3. #23
    Senior Member Vírus logója
    Csatlakozott
    04-12-14
    Hely
    Budapest XV
    Telefon
    0620 5406464
    Hozzászólás
    2.132
    Esetleg nagyobb távot hagyni az adó és egyéb eszközök között?

  4. #24
    Senior Member smith_hun logója
    Csatlakozott
    14-01-16
    Hely
    Pécs
    Telefon
    06-húsz-négy négy 42 - nulla 52
    Hozzászólás
    2.787
    Gózika minden gond nélkül repült vele 25km-t, 1,3GHz videóval (Lawmate 1-1,5W), 433MHz-en (Dragonlink v3)...emlékeim szerint neki rajta volt a pitot, és soha (asztalon berepülésnél, LR-repülésnél) nem volt gond...

    Ha olyan "remek" a minőség, mint a Pixhawk-hoz gyártott légsebességmérőnél, akkor lehet az is, hogy maga az elektronika szar...(nálam most füstölt el egy nem minőségi gyártótól származó egység, a másik viszont rendesen üzemel)...

  5. #25
    Senior Member
    Csatlakozott
    09-10-20
    Hely
    Kiskunhalas
    Telefon
    302077735
    Hozzászólás
    442
    Idézet Vírus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Esetleg nagyobb távot hagyni az adó és egyéb eszközök között?
    Egyelőre megpróbálom a bus vezetéket rövidebbre és árnyékoltra cserélni, az árnyékolás egyik felét lekötve akksi negatívra.
    Ezzel az elrendezéssel repültem évekig c4s-el, ET pitot rendszerrel, ott is i2c volt a kommunikáció és nem volt gond...

  6. #26
    Senior Member
    Csatlakozott
    09-10-20
    Hely
    Kiskunhalas
    Telefon
    302077735
    Hozzászólás
    442
    Idézet smith_hun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha olyan "remek" a minőség, mint a Pixhawk-hoz gyártott légsebességmérőnél, akkor lehet az is, hogy maga az elektronika szar...(nálam most füstölt el egy nem minőségi gyártótól származó egység, a másik viszont rendesen üzemel)...
    Igazad lehet, de ha lekapcsolom a video adót akkor megszűnik a hiba, illetve ha kézzel megérintem a bus kábelt, akkor is...
    Frekvencia függő a dolog, mert ha kapcsolgatom a vtx -en a sávokat akkor adott frekin adott légsebességre áll be kb 10 és 50 kmh közt valahol... 5.8as adóval nincs hiba...

  7. #27
    Senior Member smith_hun logója
    Csatlakozott
    14-01-16
    Hely
    Pécs
    Telefon
    06-húsz-négy négy 42 - nulla 52
    Hozzászólás
    2.787
    Kínos. Valahol az arduplane agyfolyásban írták, hogy I2C vezeték ne legyen hosszabb, mint 15-20cm...és igazából szinte mindegyik vezetékem 10-15cm hosszú...szidtam is eddig őket, mert erről megfeledkeztem...

  8. #28
    Senior Member Vírus logója
    Csatlakozott
    04-12-14
    Hely
    Budapest XV
    Telefon
    0620 5406464
    Hozzászólás
    2.132
    Nekem az árammérő szórakozott... hiába állítgattam hol kevesebbet, hol többet mért nem kicsivel.. volt amikor a földön mutatott 5 A.. távolabb raktam a videóadót és most jó.. Nem akartam az árnyékolással vesződni, de kíváncsian várom nálad mi fog beválni.. Ha fogdostam a vezetéken nekem is visszaugrott normál értékre és adó nélkül nekem is jó volt...

  9. #29
    Senior Member
    Csatlakozott
    09-10-20
    Hely
    Kiskunhalas
    Telefon
    302077735
    Hozzászólás
    442
    Nos, úgy néz ki hogy lassan megoldódik a dolog.
    A vektor - pitot kábel kb 40cm volt, a pitot - gps kb 10cm. Azzal kezdtem, hogy a 40cm-ből csináltam 5cm-est (imádok egyébként jst zh-t krimpelni... ), ezzel egyből jobb lett a helyzet, aztán csak próbára betekertem alufóliával a két kábelt, és gyakorlatilag megszűnt a hiba.
    Ami érdekes, hogy nem számít hogy le van e kötve az árnyékolás akku negatívra...
    Még tesztelgetem kicsit, aztán hétvégén legyártom a megfelelő hosszúságú szakaszokat árnyékolt kábelből...
    További érdekesség hogy a 400mw adó semmivel sem zavarta kevésbé mint az 1500-as.

  10. #30
    Senior Member pumuklis logója
    Csatlakozott
    07-12-16
    Hely
    Mosonmagyaróvár
    Hozzászólás
    2.090
    Ha az RSSI csatlakozóra szeretném kötni a vevő RSSI kimenetét, akkor kell állítani valamit a programban, vagy alapból 3,3 voltos?
    A Vectotta az van írva, hogy RSSI/5v Backup.
    Viszont a leírásba max 3,3 voltot írnak.
    A másik kérdésem.
    Az rssi vezeték még nincs csatlakoztatva, az osd mégis mutat RSSI értéket 100
    Ha kikapcsolom az adót, akkor lemegy nullára. Most akkor ez tényleges RSSI érték?
    Ha igen, akkor honnan veszi?
    Utoljára módosítva: pumuklis által : 2018-06-08 16:00
    Firstar 1600 Fpv, Tiny Whoop, Walkera Katica.

Oldal: 3 / 6 ElsőElső 123456 UtolsóUtolsó

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code : engedélyezve
  • Pofik engedélyezve
  • Az [IMG] kód engedélyezve
  • [VIDEO] code is engedélyezve
  • A HTML kód kikapcsolva