-
Senior Member
Frsky HORUS X10/X10S + R9M LRS
Úton van a kicsike hozzám...
FRSKY X10S Amber verzió:
amber.jpg
A Taranis Plus-ról váltottam át. Érdekesnek tűnik a rendszer, az X10-hez képest ebben az új MC12 HALL-szenzoros gimbal-ok vannak. A formája a megszokott Taranis-tól eltér, de majd megszokom, legalább nem olyan rút (az én szememben), mint az X9E.
Az X10S táv a gimbalokat leszámítva elvileg megyegyezik az X10 távval.
Gyárilag FrOS fut rajta, viszont hiba nélkül eszi az OpenTX 2.2.1-es verzióját.
Sok smart megoldás van rajta, pl. 2x beépített antenna, és egy leszedhető külső antenna, a vezeték nélküli trainer lehetőség, és egyenlőre csak iOS-re készült mobil app bluetooth-on keresztül kapcsolódva.
Üzemszerűen ugyanúgy a DragonLink-et használom majd, ahogy a Taranis Plus esetében is, illetve majd megnézem, hogy miképp használható a két modul egyszerre, hogy csatornánk legyen...
Funkciók:
- Beépített iXJT+ modul (tovább fejlesztett RF teljesítmény és kisebb késés)
- Vezeték nélküli trainer rendszer
- FrSky Free Link App (Download link:https://www.frsky-rc.com/app/)
- FrSky FrOS (OpenTX támogatva)
- 2x beépített antenna, és egy leszedhető külső antenna
- Antenna érzékelés és SWR figyelmeztetés
- Ipari LCD: 480*272 kültéren is olvasható színes kijelző
- Beépített LiIon akkumulátor
- MC12P teljesen CNC-gyártott digitális, nagy pontosságú, 10 csapágyas hall sensor gimbal-ok, és állítható méretű karok
Technikai adatok:
- Teljes tömeg: 1000g
- Működési feszültség: DC 7.2V
- Működési hőmérséklet: -10 ~ 60 ℃
- Működés közbeni fogyasztás: 350mA@7.2V
- Csatornák száma: 16 csatorna (bővíthető 32 csatornára)
- Modell memória: 60 (TF card használatával végtelen)
- Távirányító panel színe : Carbone Fiber / Silver / Amber
A csomag tartalma:
- 1 x Horus X10S
- 2 x Gimbal védők
- 1 x Fali töltő
- 1 x FCX10 adapter (csak a korábbi verziók esetében!)
- 1 x Logo matricák
- 1 x nyakpánt
- 1 x rövid user manual
- 1 x EVA táska, formára vágott szívacs belsővel
FRSKY HORUS X10S távirányító fényképek (link)
FRSKY HORUS X10S manuals, firmware-s, OpenTX 2.2.1, Magyar hangok, stb. (link)
Hori GitHub oldala Eszter Magyar hang 2.2.1-hez
Most volt egy akció, ajándékba küldenek vele együtt egy R9M modult.
r9mold1.jpg
Ez az FRSKY új long-range rendszere, 868/900MHZ-en működik, firmware függvényében. Majd kiderül mit tud. A youtube-on van egy rakat videó, ahogy az R9M modullal, és az R9 vevővel 150m magasságban vígan mennek el 10-15km távolságra...sok videót látni arról is, hogy a telemetria képesség megzavarja a rendszert, és csak nagyon kis távra <300-500m-re jut el a modell a levegőben, míg kikapcsolt telemetriával azonnal nő a hatótáv az elvárt szintre.
Vettem mellé egy R9Slim vevőt, hogy teljes legyen a rendszer.
r9slim_receiver.jpg
Ezekről majd csinálok egy hatótáv tesztet városi körülményeg között 2,4GHz-en, és 868MHz-en is...így kiderül mit tud az új hardver.
Folyt. következik.
Utoljára módosítva: smith_hun által : 2018-04-27 02:16
-
Senior Member
FRoS operációs rendszer lecserélése OpenTX 2.2.1-re
1. a távirányítót kikapcsolt állapotban mini USB kábellel csatlakoztatni kell a PC-hez.
2. a PC (jó esetben) felismeri, és telepíti STM bootloader-ként.
3. telepíteni kell a Zadig programot, és (akárcsak a taranis esetében) a driver programot cserélni kell WinUSB driverre.
4. Telepíteni kell a Companion 2.2 programot.
5. a távirányítót csatlakoztatni a PC-hez, és letölteni róla az eredeti FRoS fw-t, backup file-nak.
6. létre kell hozni egy új távirányító profilt.
7. ezután le kell tölteni a megfelelő fw-t.
8. fel kell tölteni a letöltött OpenTX fw-t a távirányítóra.
9. le kell tölteni az SD-kártya tartalmat, és egy memokártyára másolni.
10. memokártyát be kell tenni a távba (nélküle nem indul el az OpenTX),
11. le kell választani a PC-ről
12. bekapcsolni a távot, és amennyiben minden jól sikerült, a távon elindul az OpenTX felület, a jól ismert formában.
Az FRSKY R9M modul, és az FRSKY R9Slim vevő firmware frissítése:
Figyelem! A következő leírás csak egy alternatív megoldás, ha valaki, valamiért úgy járna, mint én: X10S-en keresztül nem működött a modul fw-frissítése.
R9M adómodul firmware frissítése FCC-ről EU-LBT-re:
1. szerezzünk be egy FRSKY STK USB egységet (bármilyen S.Port-képes eszköz frissítésére jó)
2. töltsük le az FRSKY Update SPORT (link) programot
3. az STK-n a DIP kapcsolót kapcsoljuk alsó (upgrade) állásba,
4. csatlakoztassuk az STK a PC USB porthoz,
5. futtassuk az frsky_update_sport.exe programot,
6. állítsuk be a megfelelő COM-portot, amit az STK-hoz rendelt a Windows,
7. kattintsunk a "file" gombra, és válasszuk ki a megfelelő firmware-t az eszközhöz (jelen esetben az R9M_FCC180329.frk file-t),
8. a három vezetékes szervókábelt csatlakoztassuk a frissítendő eszköz SPORT-jára (ügyelve a megfelelő polaritásra)
9. csatlakoztassuk a szervókábelt az STK SPORT 2-es lábaira,
10. a "device found, please click download" felirat megjelenése után kattintsunk a download gombra.
11. ha minden okés, megkezdődik a firmware feltöltése,
12. a folyamatjelző sáv jelzi a feltöltés állapotát,
13. a "firmware is updated" felirat után kattintsunk az END-gombra,
14. válasszuk le az STK-t az USB-portról, és teszteljük az eszközt.
20180316_204627.jpg 20180316_202426.jpg 20180316_202419.jpg 20180316_202450.jpg
R9Slim vevőegység firmware frissítése FCC-ről EU-LBT-re:
1. szerezzünk be egy FRSKY STK USB egységet (bármilyen S.Port-képes eszköz frissítésére jó)
2. töltsük le az FRSKY Update SPORT (link) programot
3. az STK-n a DIP kapcsolót kapcsoljuk alsó (upgrade) állásba,
4. csatlakoztassuk az STK a PC USB porthoz,
5. futtassuk az frsky_update_sport.exe programot,
6. állítsuk be a megfelelő COM-portot, amit az STK-hoz rendelt a Windows,
7. kattintsunk a "file" gombra, és válasszuk ki a megfelelő firmware-t az eszközhöz (jelen esetben az R9Slim_FCC180329.frk file-t),
8. az R9 Slim vevő S.PORT vezetékeit csatlakoztassuk az STK S.PORT 2-es lábaira.
9. a "device found, please click download" felirat megjelenése után kattintsunk a download gombra.
10. ha minden okés, megkezdődik a firmware feltöltése,
11. a folyamatjelző sáv jelzi a feltöltés állapotát,
12. a "firmware is updated" felirat után kattintsunk az END-gombra,
13. válasszuk le az STK-t az USB-portról, és teszteljük az eszközt.
Ha mindent jól csinálunk, akkor a vevőn így villog a LED fw-frissítés közben:
20180410_131105(1).gif
Utoljára módosítva: smith_hun által : 2018-04-10 17:10
-
Senior Member
FRSKY HORUS X10S távirányító belső iXJT rádiómoduljának firmware frissítése
Ez a leírás arra az esetre szól, amikor valakinek szükséges lenne a belső adómoduljának a firmware frissítése. Ez történhet azért, mert EU-n kívülre telepedik, vagy nem EU LBT firmware-el rendelkező távirányítót vesz.
Jelen leírás az egyik módszert mutatja a sok közül, számomra ez volt a szimpatikusabb.
FIGYELEM! A LEÍRÁS FELTÉTELEZI, HOGY A TULAJDONOS RENDELKEZIK NÉMI FELHASZNÁLÓI RUTINNAL A SZÁMÍTÓGÉPEK ÉS OPERÁCIÓS RENDSZEREK VILÁGÁBAN! AKINEK EZ A RUTINJA NINCS MEG, INKÁBB KÉRJEN MEG EGY OLYAN SZEMÉLYT, AKI CSINÁLT MÁR ILYET A SZÁMÍTÓGÉPÉN, ÉS A TÁVIRÁNYÍTÓJÁN!
Jelen leírás azt mutatja be, hogy egy már OpenTX rendszerre frissített távirányítón miképp kell megcsinálni az adómodul firmware frissítését! Akinek még a sima FrOS operációs rendszer van a távirányítóján, az első lépéseket nem kell alkalmazni!
A leírás feltételezi, hogy a számítógépre már telepítve van az X10S távirányító drivere, az OpenTX companion, és a többi szükséges driver!
Sajnos az FRSKY és az OpenTX fejlesztői nem gondoltak (még) azokra a felhasználókra, akik szeretnének a belső modulon (továbbiakban: iXJT) firmware-t frissíteni valamilyen ok miatt. Amíg a Taranis felhasználóknak adott a lehetőség, hogy a belső modult az OpenTX rendszeren keresztül frissítik, ez a lehetőség az X12 és X10 felhasználóknak nem áll rendelkezésre. Számunkra egy lehetőség van, letölteni a távirányító nekünk szükséges megfelelő új firmware-jét, és az FrOS rendszerrel együtt újratelepíteni.
A lépések gyors áttekintése:
- OpenTX Companion keresztül Bootloader feltöltése a rádióra,
- memóriakártyáról a kívánt firmware telepítése a rádióra (az iXJT modul fw-ét is ez a file tartalmazza!),
- az iXJT modul frissítése,
- a rádió beállításainak ellenőrzése,
- az OptenTX firmware visszatelepítése.
1. Ez a módszer első lépésben csak a bootloader programot telepíti fel a távirányítóra, az FrOS-t nem!
2. kikapcsolt állapotban vegyük ki az OpenTX-et tartalmazó SD-kártyát a rádióból,
3. látogassunk el az FRSKY oldalára, és töltsük le a számunkra megfelelő firmware a download menüben, a zip file tartalmát csomagoljuk ki egy mappába,
4. a rádiót kikapcsolt állapotban csatlakoztassuk a számítógéphez,
5. indítsuk el az OpenTX Companiont, majd a távirányító beállításoknál győződjünk meg arról, hogy a rádió típusa az "FRSKY HORUS X10S"-re van beállítva,
6. válasszuk ki a "write firmware to radio" gombot, és a felugró ablakban navigáljuk el abba a mappába, ahová a zip file tartalmát kicsomagoltuk,
7. válasszuk ki az "X10 Bootload xxxx.dfu" file-t, majd nyomjunk a "write to TX" gombra. Elkezdődik a bootloader felmásolása.
8. amikor végzett a felmásolással, nyomjunk az ablak bezárására, majd válasszuk le az USB-ről a Bootloadert,
9. húzzuk ki az USB kábelt a rádióból.
Innen kezdve csak a bootloader van a rádión, a régi OpenTX rendszer törlődött, és készen áll az FrOS rendszer feltöltésére. Folytassuk a folyamatot!
Ha esetleg valaki nem OpenTX rendszert használ, hanem a gyári FrOS-t, annak (elvileg) csak a következő lépések szükségesek a firmware frissítéshez...
10. fogjunk egy mikroSD-kártyát, és a file-kezelőben formázzuk le az alapbeállítások szerint. Ezután készítsünk rá egy "FIRMWARE" nevezetű mappát (mivel a leírásban így nagy betűkkel szerepelt, én is így csináltam, és mivel működött, ez is javaslom), majd ide másoljuk fel a megfelelő fw-t, jelen példa szerint mondjuk az "X10_mode2_EU_1204.frtx" file-t. Ügyeljünk arra, hogy a mappában csak egy fw legyen, több nem lehet!
11. helyezzük be az SD-kártyát a rádióba, majd a tekerőgombon tartsuk lenyomva az enter gombot, és kapcsoljuk be a rádiót,
12. Az alábbi szöveg jelenik egymás után, ha minden jól alakult:
"Welcome to Horus updating!
Erasing...
Erasing done!
Flashing...
Flash finished!
Successful!
X10_mode2_EU_1204_frtx.bin"
13. Ha sikeresen befjeződött a művelet, manuálisan kapcsoljuk ki a rádiót.
14. Ezután a rádió kikapcsolt állapotában nyomjuk le, és tartsuk lenyomva a bekapcsoló gombot addig, amíg a következő szöveg megjelenik:
"iXJT updating...
This will take a few seconds..."
15. hagyjuk, hogy a frissítés megtörténjen, amikor sikeresen vége, az alábbi szöveg jelenik meg: "iXJT updating OK"
16. A frissítés sikeres befejezése után a "restart system please" szöveget látjuk, majd a rádió automatikusan kikapcsol,
17. Ezzel sikeresen frissítettük az adómodul fw-jét is!
18. Ezután kapcsoljuk be a rádiót, és sikeres műveletünk esetén elindul a már frissített FrOS operációs rendszer.
Amikor ezzel végeztünk, és szeretnénk visszatenni az OpenTX rendszert, kövessük a leírás szerinti lépéseket újra! Az OpenTX fw sikeres felírása után tegyük vissza az eredeti OptenTX rendszernél hasznát SD-kártyát. A rádió bekapcsolása után megjelenik az OpenTX felirat, és némi kalibrálás után már a régi hangokkal, magyarul szólal meg a rádió. Nekem megmaradtak a modellek is a memóriakártyán, így nem kellett újra feltennem őket.
Ezek után ellenőrzésképpen bekapcsoltam egy Non-EU fw-el működő vevővel szerelt modellt, és nem is volt kapcsolat a rádió meg a modell között. Ezután frissítettem az X6R vevő fw-jét az EU-LBT-re, és a párosítás egyből sikeres lett. Tehát sikerült a belső modul frissítése.
Sok sikert a végrehajtáshoz!
Utoljára módosítva: smith_hun által : 2018-04-27 01:32
-
Senior Member
Hali!
Nekem egy sima X10-em van. viszkeett az Enter billentyű, mert amint megjelent a horus RC-n egyből rendeltem. Majd vártam egy hetet hogy küldjék valami ünnep miatt, és közben már R9-el hírdették. Kiváncsi vagyok mit tud az R9-es.
Á
-
Senior Member
Kíváncsiak vagyunk mi is (Gózika és én)...a terv szerint én beüzemelem, és csinálok egy életszagú tesztet 2.4g-868mhz-433mhz rendszeren, hogy ki mit tud (Horus vs. R9M vs. Dragonlink v3)...
Aztán felküldöm Gózinak, és ő kiméri, teszteli...aztán, ha biztonságosnak ítéli, megy egy már bizonyított gépébe, és jön a légi tesztelés...ha beválik, akkor lehet, hogy a sima R9 vevőt is megveszem majd tesztelni, bár Dragon mellé pénz kidobás...meglátjuk...
A távirányító jobban izgat...azt már tudom, hogy nehebb, nagyobb, mint a Taranis...kíváncsi leszek a gyári oprendszerre (FRoS), bár pesszimista vagyok, és igazából arra készülök, hogy openTx 2.2.1 megy fel rá...elvileg holnap (03.09.) már érkezik, nem kis vámÁFÁ-val...
-
Senior Member
Viszont akkor örülök, hogy neked is van...így majd keresnélek, ha Taranis után valami nem tiszta...azért a 130 oldalas user manual nem szar...
Mivel (ha jól látom) az x10 és az x10s igazán a gimbalokban különbözik csak...nyugodtan publikáld te is a tapasztalatokat! Örömmel veszem én is, és gondolom más is...
-
Senior Member
Megérkezett.
Mit is mondhatnék...vegyesek az érzéseim így az első 30-40 perc nézelődés után.
Pozitívum:
- a gimbalok tényleg marga jók,
- a nagyobb mérete és tömege mégsem zavaró a Taranis után.
- a kijelző jó,
- a kapcsolók finomabbak, mint a Taranison,
- a csúszásgátló rész korrekt,
- a hangja egész jó (FRoS),
- egyből tölthető a töltővel, nem kell az az FX10 (vagy mi adapter)
- az EVA-bag nagyon cool,
Negatívum:
- itt-ott gagyi kivitelezés (az én értékrendem szerint)
- az öt állású menügomb lötyög,
- egy olcsó memokártyát már nem tudtak adni hozzá ennyi pénzért,
- az alap műanyag minőségérzete egyértelműen elmarad a Taranis Plus-tól,
- a csatlakozók lyukai nem pontosan vannak kialakítva a héjon,
- az FRoS egy hulladék,
- vevő már gyárilag nem jár hozzá (Taranis Plus-hoz adtak egy X8R vevőt), és semmilyen opcióban sem szerepel a vevő hozzá,
- a hátsó modul-fedlap lötyög,
- a gyári hordfül úgy van kialakítva, hogy a Taranis-ra szépen illeszkedő tartólábak ide nem illeszkednek,
Első érzetre a gyári operációs rendszere (FRoS) -már bocsánat- egy fosadék. Amint szereztem hozzá egy memokártyát, és megcsináltam róla pár képet, a legújabb OpenTX 2.2.1 repül is fel rá. A menürendszer nincs jól átgondolva, nem kényelmes a lapok között váltani, a Taranis után egy bonyolultabb és butább rendszerként látom.
Így ebben az állapotában nem tetszik...nyilván a megszokott OpenTX telepítése után jobb lesz a kedvem.
A kialakítása kicsit olyan nekem, mintha hirtelem valami újat akartak volna alkotni a Horus családba, de nem nagyon gondolták át...ahhoz képest, hogy a youtube-on a felhasználók hogyan el vannak dőlve tőle, hogy ez a világ legjobb távirányítója...nem tudom...ezek a youtube-erek vagy nem láttak tényleg professzionális távot (Futaba 500-800eHUF-os távokra gondolok), vagy nagyon jól keresnek azzal, hogy hype-olnak valamit, vagy nekem vannak irreális elvárásaim ennyi pénzért...
A képek, videók majd úgyis beszédesek lesznek...én úgy gondolom, hogy (az összes költséget alapul véve) egy közel 160eHUF-os távirányítónak nem így kéne kinéznie...
Az első benyomások után (kihangsúlyozom, hogy OpenTX nélkül, és egy 2 év után is hiba nélkül üzemelő Taranis Plus után) nem érdemes váltani erre a távra Taranis-ról. Aki frissíteni szeretne, tegyen a taranis-ba egy kompatibilis HALL-szenzoros gimbalt, és használja boldogan tovább!!!
Az akku üzemidőt, a magyar hangokat, a rádió hatótávot, a PC kapcsolatot majd tesztelem...
Szóval addig is OpenTX hajrá, gyári FRoS pedig bekapcsolás nélkül KUKA!!
-
Senior Member
FRSKY HORUS X10S távirányító fényképek (link)
Ma megszabadultam a gyári rendszertől, és feltöltöttem az OpenTX 2.2.1-es fw-t...
20180312_162947.jpg
visszatért a jól megszokott elrendezés, bár a gombok funkcióit itt szokni kell a Taranis Plus után...
PC kapcsolat működik, FW frissítés megtörtént. majd kipróbálom a PC-n elkészített modell feltöltését, ezt még a taranis-nál sem csináltam...valszeg kényelmesebb lesz...
A kezdő HSZ-be beraktam a fenti linket, és az egyik fenntartott HSZ-be beírtam a fw frisítés gyorsított leírását...
-
Senior Member
A legjobban úgy jársz, hogy a 2.2.1companionban létrehozol egy taranis profilt, letöltöd a taranisról a modelleket és elmented egy fájlba. Ezután váltasz az X10 profilra és betöltöd a modell fájlt. Automatikusan konvertálja a 2.2.1 igényeinek megfelelően. Ha jól emlékszem csak a hangokat kellett újra megadni neki, mert változtak a hangfájl nevek.
Az ár-minőség arányt tekintve szerintem annyira nem gáz a helyzet. Nem annyival gyengébb az 500-800e Ft os távirányítóktól mint amennyivel olcsóbb. A 300e Ft os graupner is finomabb műszer de az pont kétszer annyiba kerül. A tudását és szoftveres támogatását tekintve meg valószínűleg verhetetlen, bár igaz, hogy én sem láttam (nem hogy kézbe vettem volna) a 300 ezres Graupnernél drágább távot. Hitec Aurora volt a "legigényesebb" adóm eddig, és szerintem az X10 minősége partiban van vele. Az áruk is kb ua. Tudásban meg a z Frsky a nyerő, feltéve, hogy az ember igényli azt a szabadságot amit biztosít, és rászánja az időt a megtanulására.
A HorusRC-ről vettem és 140 e lett mire ideért. Nem vettem jó néven, hogy ebbe az árba nem fért bele egy rendes fém koffer. Ha jól megnézem az RCStudioban vagy a T9-en ennyiért most x10S-t vehetnék. És még az R9 modult sem adták hozzá. Nyaljanak sót!
Minőségileg messze a Taranis felett van. A belseje is sokkal igényesebb. Ami minőségi kifogásom van vele az az alsó él. Szó szerint értendő: ÉL! Azt nem tudom miért így tervezték. A fogása kétkezes vezetéshez kiváló, de rövid ujjakkal nem kényelmes. A kapcsolók futaba minőségűek. Biztos van jobb, de nekem megfelel. A taranisban is kicseréltem a Start állás kapcsolót (DLG-zek) ilyenre, mert a gyári taranis kapcsoló kétszer is cserére szorult. Az új, szélesebb testű kapcsoló egy éve van benne és nincs vele probléma. A hozzá adott nyakpánt és a töltő (V1) egy vicc. Neked valszeg már a sima táp csatis van, az enyém még az USB-C dobozkás.
DLG-hez nem a legjobb választás, mert egy kézzel fogva nem túl jó a fogása pörgés közben.
Taranis tulajok nyugodt géppel szokják, mert a bot lejjebb került. Én a magassági helyett a két jobb oldali kapcsolót rántottam le egy xarul sikerült DLG dobásnál az első használat alkalmával. Azóta megszoktam és a taranist érzem furcsának a kezemben.
UI: Bocs a 130 oldalas manualt azt hol találtad? nekem egy 4 oldalas jött vele.....
Á.
-
Senior Member
Hááááát...miután a Taranis hamarabb ment el itthonról, mint ahogy az X10S megérkezett, a Taranis-t már dugom rá a Companionra...
A Taranis új tulaja elküldte nekem a modell-file-okat, így azzal már boldogultam...két Companion között váltogatva írtam be az adatokat...de az biztos, hogy a beállítást le kell ellenőrzni és nem agy nélkül bízni benne...
A 130 oldalas leírást már nem tudom hol találtam, de feltöltötem mindet drive-ra, így EZEN LINKEN csemegézhetsz. Mondjuk kérdéses mennyire érdemes olvasni, mert csak az FrOS leírása van benne...OpenTX esetében sokra nem megyünk vele.
A kapcsolók egy kicsit jobbak a Taranis-nál, a POT-ok biztosan jobbak, és végre nem kell kínlódni a 6-állású kapcsolóval sem, a kalibráció során minden perfektül, elsőre ment...A gimbalok-egyértelműen jobbak, és ami számomra egy mocskosul bejövős dolog, az a ki/be kapcsoló. Véletlen kikapcsolás innen kezdve nincs, folyamatosan nyomni kell 5+ másodpercig, hogy a táv kikapcsoljon. A másik menő dolog, hogy a bekapcsológomb vörösen világít akkor, ha valamelyik kapcsoló nem a semleges (vagy nevezzük biztonsági állásnak) állásban van, és bekapcsolva van a kapcsolók figyelése. Amint a megfelelő állásban van, onnan kezdve kéken világít, és megy is az adás...
A magyar hangok köszönhetően Hori-nak, már nálam is fenn vannak, szépen mennek is, aki szerené, Hori GitHub oldaláról (link) leszedheti magának.
Viszont egyből sikerült akadályba futnom. Ha rosszul tudom, vagy tudod a megoldást, akkor kérlek javíts ki!
A helyzet a következő: én non-EU verziós X10S-t vettem EU töltővel. Ennek köszönhetően valószínűleg non-EU R9M modult küldtek. Úgy voltam vele, hogy teszek rá, mert fw- frissítéssel átállíthatom LBT-re, hogy az EU-s frekinek megfeleljen. Ma (gondoltam) szépen átalakítom LBT-re a fw-t, a YT videók szerint nem túl nehéz...
A következőt csináltam:
- FRSKY oldalról leszedtem a legfrissebb fw-eket (FCC és LBT)
- kicsomagoltam a zip file-t, és az .frk file-okat felmásoltam az SD-kártya firmware mappájába,
- a modult betettem a távba,
- bekapcsoltam a távot,
- beléptem az SD-kártya tartalomba, onnan pedig a firmware mappába,
- kiválasztottam az LBT-s firmware-t, majd enter-t nyomtam,
eredmény: kis gondolkodás után a táv kiírta, hogy a modul nem válaszol...
Mindez képekben:
20180315_115658.jpg 20180315_115711.jpg 20180315_115726.jpg
Modulom sosem volt, a DragonLink pedig most is elsőre szépen működik a PIN-re dugva...így igazából próbáltam azt csinálni, ami a YT-videókban van, de nem működik...a modul működik, a beállításait lehet módosítani, és az ellenőrző LED is megfelelően mutatja a státuszát...Írtam az RCGroups-on egy FRSKY embernek, majd remélem válaszol...de ha van ötlet mit és hogyan, szívesen kipróbálom...
Most azt a leírást olvasom, amiben a külső XJT modul SmartPort-on keresztüli frissítését írják le, de amennyire láttam, ez a módszer sem vezetett eredményre nálam...
Szerk:
Ja, igen. Nekem már csak fali töltőm van, USB-C adapter nincs. (Szerencsére!!) Ellenben a hátrészen betettek egy idejét múlt Mini USB csatit, kellett is keresnem hozzá kábelt...
Utoljára módosítva: smith_hun által : 2018-03-15 16:09
Hozzászólás szabályai
- Új témákat nem hozhatsz létre
- Válaszokat nem küldhetsz
- Fájlokat nem csatolhatsz
- A hozzászólásaidat nem módosíthatod
-
Fórum szabályzat