Kezdem a hab géppel.
Motor nélkül, üresen vettem meg a hab gépet. A törzs két fele gyárilag össze volt ragasztva, de valami olyan silány ragasztóval, hogy egyszerűen kettévált. Kicsit megcsiszoltam és UHU Por-ral rendesen megragasztottam. Nyugodtan össze lehet ragasztani az egészet, nem lesz gond a szerelhetőséggel a hasán nyitott szerelőablak miatt.
A gyári motortartót kicseréltem, mivel az eredeti nem alkalmas a szokásos alu X szerelvényhez.
A gép kicsi, alig van hely a pilótafülkében. Ezért egy szerelő nyílást vágtam az aljába, ebbe egy 3d nyomtatott műanyag keretet ragasztottam, így a törzs nem gyengül különösebben. A nyílás fedele 4 csavarral szerelhető be, fém anyák vannak a keretben. Az autopilóta erre a lapra van felszerelve, egyben rezgésmentesítve. Az autopilóták halála a propeller vagy a motor kiegyensúlyozatlanságából származó rezgés, mindent el kell követni a csökkentésére.
Az autopilóta 4 kis öntapadó sorbothane kockán fekszik, és egy gumi feszíti rá a kockákra, nehogy elengedjen az öntapadó ragasztó. A 3d nyomtatott lapon ki van képezve perem a sorbothane kockáknek, meg beakasztó a gumiszalagnak.
A motortartóban fém anyák vannak, ezekre lehat felcsavarozni az X alakú motortartót, arra pedig a motort. Ez a megoldás sokféle motort felszerelését lehetővé teszi, és könnyen cserélhető az esetleg elromlott motor.
Úgy tűnik a .zip állományt a 3d alkatrészek terveivel nem tudom közvetlenül feltölteni, keresek valami tárolót aztán linkelem.
A képek:
service_hatch2.jpgmini_pix2.jpgmotor_mount.jpg