Oldal: 2 / 4 ElsőElső 1234 UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (37) összesen

Téma: ZOHD Nano Talon

  1. #11
    Senior Member smith_hun logója
    Csatlakozott
    14-01-16
    Hely
    Pécs
    Telefon
    06-húsz-négy négy 42 - nulla 52
    Hozzászólás
    2.787
    Adós voltam ezzel a vágott videóval...szintén minden gyári, a videó homályos a fix fókusz helytelen beállítása miatt, de a lényege látható: lehet vele lassan repülni, vagy kicsit lebegni helyben...a leszállás az első leszállások egyike volt szintén, inkább huppanás...


  2. #12
    Senior Member Mat logója
    Csatlakozott
    05-04-03
    Hozzászólás
    1.141
    Idézet smith_hun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Adós voltam ezzel a vágott videóval...szintén minden gyári, a videó homályos a fix fókusz helytelen beállítása miatt, de a lényege látható: lehet vele lassan repülni, vagy kicsit lebegni helyben...a leszállás az első leszállások egyike volt szintén, inkább huppanás...
    egy kicsit olyan, mint egy falevél
    MMSZ szám: 3389
    DOE: 2017137

  3. #13
    Senior Member smith_hun logója
    Csatlakozott
    14-01-16
    Hely
    Pécs
    Telefon
    06-húsz-négy négy 42 - nulla 52
    Hozzászólás
    2.787
    Tudna valaki segíteni abban, hogy milyen néven keressek csatlakozókat ezekhez a tüskesorokhoz?
    (Ezeket adták az R9 Mini vevőhöz)

    1. SBUS/S.PORT tüskesor, tüskék távolsága 2mm:
    20180708_145320.jpg
    A hosszabbik sor szemléltetésként a normális szervócsati kiosztású tüskesor, talán 2,5mm tüsketávolsággal...

    2. 1-4 szevócsati csatlakozó (a fehér csatlakozó), 2mm-es tüsketávolsággal:
    20180708_145527.jpg


    Ugyebár valahogy így nézne ki valahogy:
    20180612_154552.jpg

    Nem mindegy a méret és tömegkülönbség:
    20180708_150446.jpg

    jelenleg egy R9 Slim van benne, de a minit tervezem betenni, ha meglrkezik az iNAV szett...


    SZERK.:
    Gondolkozom azon is, hogy érdemes-e tüskék helyett a vezetéket odaforrasztani a vevőhöz...tömeget lehetne spórolni vele...nem sokat, de azért mégis...
    Utoljára módosítva: smith_hun által : 2018-07-08 15:23

  4. #14
    Senior Member feket663 logója
    Csatlakozott
    10-08-08
    Hely
    Csenger
    Hozzászólás
    3.138
    JST 2.0 mm, de a lomex.hu-n tuti van ilyen, mindjárt megkeresem.

  5. #15

  6. #16
    Senior Member smith_hun logója
    Csatlakozott
    14-01-16
    Hely
    Pécs
    Telefon
    06-húsz-négy négy 42 - nulla 52
    Hozzászólás
    2.787
    Újabb gyári konfig berepülésen vagyunk túl (amíg nem érkezik meg az iNAV vezérlő)...jött a vihar, ment le nap, változó irányú széllökések voltak...amit megfigyeltem a gyári stabilizátornál, hogy nem lehet finoman irányítani...amíg az iNAV, arduplane, pitlab esetében apró botmozdulattal lehet érdemben korrigálni, az itt, a gyári stabilizátor esetében nem működik...ugyanis, ha csak 15-20%-ban mozdítunk a középállásból, ugyan ragál valamit, de a robot szinte ugyanúgy megy tovább...ahhoz, hogy érdemben mi vezessük (szépen, simán) a repcsit, a karokat 50%-nál jobban ki kell mozdítani a középállásból...ha nem így irányítunk, a gép olyan idegesen viselkedik, hogy az csak na...

    Rátettem egy Runcam2 HD kamerát, gond nélkül vitte, bár picit orrnehéz volt...a videót majd megszerkesztem, és felteszem.

    Várom az iNAV rendszert...biztosan sokkal jobb lesz a gép...aztán kap egy 4S liion akkut, és kalap...

  7. #17
    Senior Member smith_hun logója
    Csatlakozott
    14-01-16
    Hely
    Pécs
    Telefon
    06-húsz-négy négy 42 - nulla 52
    Hozzászólás
    2.787
    Tegnap jutott végre időm arra, hogy kipróbáljam mennyi ideig repül a kicsike 1 akkuval...3S1P 1800mAh akkuval 55perc volt a repülési idő (90%-félgáz, 5%-fullgáz, 5%-vitorlázás).

    A távon 25 perc volt beállítva visszaszámolásra, és még 30 percet mért stopperként.
    20180729_192005.jpg

    Az akkuban a lipo-őr 3,2V/cellára volt beállítva a csipogásakor azonnal leszálltam, és 9,6V maradt az akkuban.
    20180729_192106.jpg

    A visszatöltött kapacitás: 1758mAh
    Utoljára módosítva: smith_hun által : 2018-07-30 09:17

  8. #18
    Senior Member smith_hun logója
    Csatlakozott
    14-01-16
    Hely
    Pécs
    Telefon
    06-húsz-négy négy 42 - nulla 52
    Hozzászólás
    2.787
    Azzal, hogy az ARDU-rendszer elérhetővé vált F4-F7 alapú vezérlőre, saját robotot teszek a gépbe. Az érdemi munka most kezdődik, mert lassan érkeztek meg az alkatrészek.

    Ami belekerül:

    Vezérlés:
    AKK Omnibus F4 - STM32F405RGT6, (3S-4S akkuval biztosan üzemel)
    MATEK M8Q-5883 GPS antenna,
    Arduplane ChibiOS,

    Akku:
    ZIPPY Compact 3S 1800mAh 25C
    LiIon 4S 2600mAh 10C

    RC link:
    FRSKY X10S
    RX6R (2,4GHz) vagy
    R9M+R9 mini (868MHz)

    Ha sikerül azt is megtalálnom, hogy miképp kell normálisan megcsinálni a MAVlink telemetria leküldését az FRSKY PASSTROUGH segítségével a távara, akkor felteszem a YAPUU lua-t is, és lesz élő műhorizont a távon.
    (nyilván le van írva valahol, csak nem kerestem még rá az FRSKY módszerre)

    FPV:
    Foxeer Predator v3.
    AKK FX2 5.8G SMA
    Pagoda antenna

    Első körben nem kap külön UBEC vagy egyéb plusz tápolást, elvileg a robot alaplapja stabilan működik, és elég áramot ad a 3db szervónak, plusz az ESC tápja is ad neki...első körben kikötöm az ESC VCC vezetékét, és meglátjuk mi lesz...
    Utoljára módosítva: smith_hun által : 2019-01-21 19:58

  9. #19
    Senior Member feket663 logója
    Csatlakozott
    10-08-08
    Hely
    Csenger
    Hozzászólás
    3.138
    Én azért nem kockáztatnák azzal a roboton lévő tápforással... Ha valamelyik szervód lehúzza a tápot, oda a home pozíció, meg a stabilizálás is...

    Egy ilyen: https://www.ebay.com/itm/5V-3A-Mini-...2h17:rk:6:pf:0
    semmibe se kerül, és szinte 0 helyet foglal el, és elég alacsony zavart visz a rendszerbe.

  10. #20
    Senior Member smith_hun logója
    Csatlakozott
    14-01-16
    Hely
    Pécs
    Telefon
    06-húsz-négy négy 42 - nulla 52
    Hozzászólás
    2.787
    @Pisti: Igen, van ilyenem itthon jó sok darab...


    Az első teszt a lakásban meg is volt...csak ESC-ről tápolva ment minden...van home lock, mennek a szervók, és a kitérések is jók, az iránytű is renesen működik...a vevő is kapja az áramot...nyilván ez változik akkor, ha a valódi bemenetre lesz kötve az akku, és nem csak a szervó sínről kapja az áramot...az FC-ben van beépített BEC is...

    Első körben ilyen lesz az elrendezés:

    20181124_145846.jpg

    Amit észrevettem, hogy az F4 lapka (alatta egy PDB-vel) normális helyzetében nem fér el, így aki hozzám hasonló módon szervó csatlakozókkal köti be az elektronikát, szintén úgy fog járni, hogy a csatlakozók belelógnak a gép levehető tetejébe...megfaragni nem érdemes, mert meggyengülhet...sokkal egyszerűbb az FC-t elforgatni, kinek-kinek ízlése szerint...én a 180 fokos forgatást választottam, így előre kerül az akku vezetéke, és hátra a GPS csatlakozása.

    Ehhez az AHRS_ORIENTATION értékét "0"-ról kell átírni "4"-re, majd menteni a paramétert. A mentés után a gép mozgatásával ellenőrizzük a MP-ben, hogy a műhorizont megfelelően jelzi-e a mozgást! Nálam jó lett minden.

    Az iránytű beállításai maradnak:

    20181124_151607.jpg

    Nem tudom, hogy ennek így kell-e működnie, de az FC helyzetének átállítása után, az iránytű kalibrálását újra el kell végezni, hogy helyes legyen a működése. Amíg ezt nem tettem meg, addig az irányszög folyamatosan forgott, és az orr északi állásakor délre mutatott, déli irányban északra forgott be szép lassan.
    A paraméter listában az AHRS_ORIENT. paraméternél írják is, hogy a paraméter megváltoztatása hatással van a szenzorok, és az iránytűből kapott adatokra is (bár nem értem, hogy külső iránytű esetében ez miért van így).
    Szóval a "LIVE CALIBRATION"-t végezzük el szorgosan.

    A szervók bekötései a képen látható sorrenben történjen meg:

    CH1: csűrő
    CH2: bal VTAIL
    CH3: gáz
    CH4: jobb VTAIL

    20181124_151631.jpg

    Természetesen, ha valakinek a gyári sorrend nem jó, az RCMAP paraméter listában át is írhatja őket...

    pluszban ezeket állítottam be:
    CH6: flight modes
    CH7: OSD váltás (négy előre beállított oldal kötött kapcsolgathatunk).


    A telemetria is működik a távon, van RSSI kijelzés, és az akkupakk feszültsége is ki van jelezve:

    20181124_150034.jpg


    Plusz infó:
    Ha valaki van annyira precíz, mint "Mat" vagy a Pisti, akkor nyilván lehet méretet, és tömeget is csökkenteni azzal, ha a standard szervó csatik helyett beforraszt minden vezetéket, vagy JST csatikat is lehet használni igény szerint! Nekem ez későn jutott eszembe, és házilag már nem merem kiforrasztani a tüskéket...beforrasztani be tudom, kiforrasztani pedig nincs gyakorlatom...egyelőre én maradok így...de mindez nem zárja ki azt, hogy egyszer át legyen alakítva.
    Utoljára módosítva: smith_hun által : 2018-12-11 15:46

Oldal: 2 / 4 ElsőElső 1234 UtolsóUtolsó

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code : engedélyezve
  • Pofik engedélyezve
  • Az [IMG] kód engedélyezve
  • [VIDEO] code is engedélyezve
  • A HTML kód kikapcsolva