Tehát nem kopás van mögötte!
Rejtély....
Most hozott a futár egy új, oldalkipufogós DLE55-öt. Azonnal beraktam a gyertyát, és teszteltem. A hub-ot két ujjal összecsípve lassan át tudom fordítani normál irányba. Ellenkező irányba szorosan meg kell markolnom a hub-ot ehhez. Szóval brutális a különbség a két irány között.
Tehát nem kopás van mögötte!
Rejtély....
Látogass meg: rc.emiter.hu , scaletervek.emiter.hu , Peugeot 5008 ötletek, Kymco Agility City 50 tuningok
Sziasztok ! a régi MOKI-s szakemberek, biztos megtudják mondani a lényeget. 20 éves koromban volt egy Mesersmittem sajnos nem repülőben , ez egy pontos nevén kabinroller volt. 1956 évi gyártású, egyidősek voltunk... 200 cm3-is Sachs motor volt benne, 4 fokozatú seb. váltóval. A hátramenet , úgy volt megoldva, hogy a motort visszafelé indítottad be. A kérdés ügyében vetem fel, de én ott semmiféle kisebb teljesítményt nem tapasztaltam !https://en.wikipedia.org/wiki/Messer..._Kabinenroller Ha nem kotya-vetyéltem volna el, akkor most nagyon sokat érne.
Piper Cub közepesben, és nagyban.
Ferihegy 3.
Nem semmi cucc! Ez egy burkolt, egy személyes motor?![]()
Látogass meg: rc.emiter.hu , scaletervek.emiter.hu , Peugeot 5008 ötletek, Kymco Agility City 50 tuningok
Igen, német Verolex
Úgy tudom azért is volt népszerű, mert 14 éves kortól lehetett vezetni.
Kéri Laci
Heli:Tarot450pro, Blade130s/Quad: ZMR250/Repülő: Olympic 650/Autó: BSR BZ-444pro 17,5T/Rádió: Spektrum DX8g2
14? Pedig nem 50 ccm-es és gondolom 40-től is jobban mehetett.
Én továbbra is azt mondom, hogy a kipufogó és a beömlő nyílások miatt nem mindegy, hogy melyik oldalról feszíti/billenti a hajtórúd a dugattyút a hengernek. A különböző oldalirányú erő miatt kicsit jobb lesz a tömítettség, kicsit nő a kompresszió, kicsivel több erőt kell kifejtenünk. Emiatt a kis erőtöbblet miatt még inkább nő az oldalirányú erő, még jobb lesz a tömítettség, még több erőt fejtünk ki és elindul egy egymást gerjesztő folyamat. Nincs más különbség a forgásirány miatt. Valószínűleg a gyártók (DLE, DLA, DA, OS, MOKI, SC, EME, GP, ASP, Magnum, stb.) nem véletlenül tervezik jobb oldalra a kipufogót az egyhengeresekben.
Igazából egy boxermotornál lehetne megnézni, hogy 1-1 gyertyát kivéve melyik hengernél melyik irányban nagyobb a kompresszió. Fogadni mernék, hogy amelyik hengernél "bal" oldalon van a kipufogó, ott a normál irányban lenne nagyobb kompresszió.
Érdekes ötlet, jó lenne kipróbálnia valakinek (sajna nekem nincs boxerem).
A fenti teóriának kissé ellentmond, hogy nem mindegyik motornál van ez a jelenség (bár a kipuff irányra eddig nem gondoltam és nem is figyeltem még)!
Szia ! Igen , csak 2 személyes volt, egymás mögött ! A fűtés : kipufogó dob palásttal és a kényszer léghűtés egy része bevezetve a kipufogó paláston keresztül az utastérbe .
Piper Cub közepesben, és nagyban.
Ferihegy 3.