Oldal: 22 / 22 ElsőElső ... 121819202122
Eredmény: 211 - 219 (219) összesen

Téma: Kisütés... , de hogyan?

  1. #211
    Senior Member Dumbo logója
    Csatlakozott
    11-10-18
    Hely
    Budapest XIV.,
    Hozzászólás
    500
    Szia Jano007,

    ha kímélni akarod az akkudat, akkor cellánként ne engedd 3.6V alá. Azaz: 6×3.6=21.6 V-ra állítsd az Őrt.

    Üdv. Dumbo
    kisHülye: Hyperion Rare Bear Warbird
    Alien: mini DLG (AliExpress)

  2. #212
    Junior Member
    Csatlakozott
    14-09-20
    Hozzászólás
    11
    ok, köszönöm a választ.

  3. #213
    Moderátor csomy logója
    Csatlakozott
    12-02-08
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.325
    Ha már kisütés.

    A sokak által használt lipo őröket használom én is, és a minap baromságot kezdtek művelni.
    4 cellás akku használatánál előfordul, hogy az egyik akku 4.1-en, a másik 2.6-on, a másik kettő meg 3.8-on áll, terhelés alatt. Aztán mikor leteszem a gépet, minden rendben van. Kicserélem a beepert és terhelés alatt szépen áll mindegyik 3.8-on. Visszateszem az előbbi beepert és minden szépen 3.8-on. Kb mintha szoftver hiba lenne, de azt eléggé kétlem.
    Szoktak ezek ilyet csinálni, vagy valami egyedi jelenség ez nálam?
    Az akku hibája teljességgel kizárható. Több vadonat új akkuval, névleges terhelés töredékével is ezt csinálja.

    Ha az ember fia _normális_ beepert akar venni, mit válasszon?

  4. #214
    Senior Member eosbandi logója
    Csatlakozott
    11-06-25
    Hely
    Budapest, XXI.
    Hozzászólás
    892
    Megtaláltam a tökéletes megoldást a kisütésre.
    A Junsi töltők tudnak olyan üzemmódot, hogy az egyik csatornál lévő akksit a másik csatornára kötött terhelésen keresztül süti ki. Beállítható feszültség és áram korláttal.
    Ehhez már csak egy 1Ohm 1500W ellenállás kell és kész is van... 1Ohm esetén 1V - 1A áramot generál...
    és közben fűti a lakást is
    Csatolt k Csatolt k

  5. #215
    Senior Member
    Csatlakozott
    13-01-27
    Hozzászólás
    162

    Kisütés

    6S LiPo kisütése legegyszerűbben.

    24V-os 100W-os izzó rádugva. Vigyázni kell a hőleadásra, nem olvadó alkatrészekből kábelekből kell.
    Majd egy állítható LiPo őr. Én 3,8v-ra állítom a riasztást.
    Így kb. 4A-rel fogyaszt. 20-25 perc alatt levitte tárolási értékig.

    Ugyanez 3S LiPonál is megy csak 12V-os izzókkal...
    Csatolt k Csatolt k

  6. #216
    Junior Member
    Csatlakozott
    17-10-23
    Hozzászólás
    15
    Téli hosszabb idejű tárolásra érdemes feltölteni a Lipo akkukat, vagy hogyan tároljam ? A válaszokat köszönöm .

  7. #217
    Senior Member Dumbo logója
    Csatlakozott
    11-10-18
    Hely
    Budapest XIV.,
    Hozzászólás
    500
    Szia! Lerágott csont, de ha nincs időd végig bogarászni a bejegyzéseket, akkor itt egy rövid válasz.

    Hosszúidejű tárolás mindenképpen az ú.n. tárolási feszültségen történjen. Ez Li-Po esetében 3.85V/cellánként. Ettől néhány század (0.01) V-ot el lehet térni. Főként, mert a közönséges multiméterek sem olyan pontosak. Hűvös (de nem fagyos), száraz helyen tárold.
    Amúgy én ezt betartom minden egyes esetben. Nem csak télen, a hosszú szünetek alatt. Sosem hagyom a feltöltött akksit még 1-2 napra sem töltve. Ha valamiért nem sikerült kirepülni, akkor otthon storage-ra merítem. Ezt egy jobb töltő tudja. Talán ezért is vannak 3-4 éves akksijaim, működőképesek, több 100 töltés-kisütés ciklussal.

    Üdv. Dumbo
    Utoljára módosítva: Dumbo által : 2017-12-14 17:49
    kisHülye: Hyperion Rare Bear Warbird
    Alien: mini DLG (AliExpress)

  8. #218
    Junior Member
    Csatlakozott
    17-10-23
    Hozzászólás
    15
    Köszönöm a választ.

  9. #219
    Junior Member
    Csatlakozott
    17-10-23
    Hozzászólás
    15
    Adott egy raytronic c14 töltő, rádugom a 3 cellás akkut és azt írja, hogy túl nagy a feszültség különbség a cellák között az egyik cella feszültségét 1 volttal többnek írja a többitől, elkezd sípolni és nem hajlandó tölteni. Ha multiméterrel megmérem akkor cellánként nincs 0,1 volt az eltérés. 3,93 és 3,94 a három cella feszültsége és a balancer kábel nélkül tölt is, de, ha azt csatlakoztatom azonnal dobja az előbbi hibajelet. A balancer csatlakozónál egy pólus az aljzaton üres marad, mert egy tüskével több van mint az akku csatlakozóján. Mit csinálok rosszul, mit tegyek ? HELP !!!!

Oldal: 22 / 22 ElsőElső ... 121819202122

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •  
  • BB code : engedélyezve
  • Pofik engedélyezve
  • Az [IMG] kód engedélyezve
  • [VIDEO] code is engedélyezve
  • A HTML kód kikapcsolva